bågskyttesektionen, högsbo bågskyttar

Högsbo Bågskyttar föddes 2018 då vi flyttade från gamla lokaler till GPSSK's arena i Änggården. När vi träffade GPSSK hade vår klubb blivit utan träningsmöjligheter och vi fick med hjälp av Göteborgs stad kontakt med GPSSK. Efter ett möte där båda klubbar insåg möjligheterna med en sammanslagning så flyttade vi in 2/4-2018 och började vårt samarbete. 2020 "gifte" vi ihop våra klubbar och vi blev en sektion i GPSSK och har därefter bara fortsatt växa.

Vi tillhandahåller utbildningar inom coach och bågskytte. Vi kommer försöka att under 2023 få till en eller två seminarier med väl erkända skyttar som kommer inspirera till bättre bågskytte.


För er som inte har tillgång till facebook eller som bara vill skicka ett e-postmeddelande så är adressen bagskytte@gpssk.se

Vi finns tillsammans med övriga sektioner även på facebook och vår egen instagram.


juniorverksamheten 2022/2023

Då drar vi igång vårterminen av juniorverksamheten i bågskytte igen.

Hej

Snart drar vi igång vårterminen för våra juniorbågskyttar.
Start 24 januari 2023 kl 17:30-19:00.

Vi kommer att ha 13 ledarledda tillfällen varav 1 tävling och 1 är sommaravslutning.

Vi fortsätter med utbildningen i form av FITA FJÄDRAR och med alla dess delmoment som finna med. Det kommer bli en riktigt bra träningsperiod som kommer för våra ungdomar.

Det kommer att införas en mobillåda där vi alla i början av träningen lägger ifrån oss våra telefoner då det blivit alldeles för vanligt att halva passet spenderas med näsan i telefonen.

För att stärka våran trupp kommer vi också starta ett fadderprogram som går ut på att de med lite längre erfarenhet hjälper de lite nyare. På så sätt hoppas vi kunna bygga en härlig grupp som inte bara delar med sig av sina bågkunskaper utan också lär känna varandra och har kul ihop.

Under våren skall vi försöka göra 2 aktiviteter som grupp där bågskytte INTE är det primära vi gör. Vi har pratat om bowling och inomhusklättring. Vi återkommer mer om detta under våren.

Vi kommer också ta med våra seniora nybörjare på tisdagarna i mån av plats.

I vinter när den riktigt kalla säsongen drar igång kommer vi hålla oss inne i klubbhuset, närmare bestämt på luftpistolbanan. Så under denna period räcker det med vanliga innekläder.
Vuxna som är intresserade av att följa med och kolla vad vi gör är såklart välkomna att sitta med.

Vi kommer att lite då och då ha lite fika, tända grillen eller fixa lite enkel mat från köket och skulle uppskatta om eventuella allergier och ev vego meddelades oss så vi kan ta hänsyn till detta.

Vi som kommer hålla i träningarna är Thommy, Peter, Mikael, Urban, Teo och Axel.
Har ni några frågor så haffa oss antingen på klubben eller skriv till Thommy på denna mailadress.
Bagskytte@gpssk.se

Nu ser vi fram emot en oerhört spännande vår/sommar med förhoppning om att vi kan åka iväg gemensamt och tävla hos någon av våra syskonklubbar i närområdet.

Väl mött
Högsbo Bågskyttar GPSSK


prova på bågskytte

Är ni sugna på att prova på bågskytte? Denna ädla skyttesport finns i er närhet mitt i natursköna Änggårdsbergen i Göteborg/Högsbo.


Är ni ett företag, en grupp vänner eller bara vill prova bågskytte så är det bara att höra av er till oss via nedan formulär. Vi arrangerar för företag, svensexor/möhippor och barnkalas.

Namn E-post Meddelande Jag accepterar reglerna och villkoren och integritetspolicyn Skicka in