Måndagstävlingar

Luft- och Banskytte

En tävlingsform som blivit något av en institution är måndagstävlingarna. Under den kalla årstiden tävlar vi i luftpistolsskytte (40 skott) och under den varma årstiden i banskytte (6 serier om 5 skott) på 2 speglar. Tävlingen sköts av skyttarna själva; man skriver upp sig på startlistan, betalar, tar sina tavlor, skjuter, summerar resultaten och skriver upp dem på startlistan.

Tävlingarna skjuts i omgångar och sträcker sig över 4 måndagar och de 2 bästa resultaten sammanräknas och ligger till grund för prislistor.

I luftpistol tävlar vi i 5 olika klasser där det skjutna resultatet bestämmer i vilken klass skytten ska tävla. Om de två bästa resultaten överstiger den övre nivån för klassen blir man uppflyttad en klass, och om de två bästa resultaten understiger det för klassen lägsta resultaten blir man nedflyttad en klass. Man blir även nedflyttad en klass om man bara skjutit 1 omgång av 4 i varje omgång.
Undantagna från denna sista regel är deltagare i klass 1 som varit förhindrade att skjuta 2 deltävlingar på grund av skytte på annan ort.

Priser utdelas till de bästa i varje klass (minst tre deltagare för ett pris och minst fem deltagare för tre priser).

Startavgiften 40 kr täcker tavlor (i banskytte) och priser. Dessutom ingår kaffe och bulle.

Klassgränser för Måndagsluft:

Klass 1 371-400

Klass 2 361-370

Klass 3 351-360

Klass 4 341-350

Klass 5 0-340

Klasser för Måndagskrut:

C, D 1, 2, 3

VY, VÄ

Fripistol

Grov A

Grov B

Skjutledare finns på plats kl 10.00 - 12.00 och 16.00 - 19.00. Däremellan kan GPSSK-medlemmar med nyckelbricka själva registrera sig, betala och skjuta.